Yallah! Underground

15 years Cinéma Arabe – documentaire

home » Festival 2019 » Yallah! Underground

Farid Eslam | Czech Republic, Germany, UK, Egypt, Canada, VS | 2015 | 85 min. | Arabic, English spoken – English subtitles

Voor, tijdens en na de Arabische Lente volgde documentairemaker Farid Eslam een aantal artiesten uit de underground scene in het Midden-Oosten: jonge, vooruitstrevende muzikanten en kunstenaars uit verschillende landen, die in hun werk roepen om maatschappelijke veranderingen. Zoals de Jordaanse rapper Ostaz Samm, die in politiek getinte teksten spreekt over de problemen waar zijn generatie mee te maken heeft. De Palestijnse beeldend kunstenaar Amer Shomali stelt dat zijn werk meer impact heeft dan de daden van politici, omdat hij een sterkere visie heeft. De film geeft een optimistischer beeld dan we gewend zijn van steden als Amman, Caïro, Haifa en Ramallah. Al wordt ook duidelijk dat kritische artiesten nog altijd veel tegenstand ondervinden.

Helaas is het nachtprogramma Yallah! Yallah! verplaatst naar 21 september. In plaats daarvan kan je met je filmticket aansluitend gratis dansen bij Poptrash in de Upstairs in de Melkweg.

Trailer

Vertoningen

Melkweg Cinema Amsterdam

za 11 mei | 21:30
voorfilm: Before I forget
TICKETS

Cinéma Arabe

Sphinx Art Productions
Van Hogendorpstraat 199-HS
1051 CA Amsterdam

Telefoon: +31 (0) 20 486 8008
E-mail: info[at]cinemaarabe.nl